septembrie 19, 2008

Soarele diminetii

In dimineata asta m-am trezit in Lumina.
La sensul propriu si figurat.
Am deschis ochii si soarele m-a orbit.
Camera era pur si simplu inundata de lumina si raze- raza puternice, avand in vedere unele zile din avest sepembrie.
Asta la propriu.

Cum ar fi ca in fiecare dimineata a vietii noastre, in fiecare noua zi daruita, sa ne trezim orbiti de Soarele nostru, Soare mult mai puternic decat celalalt soare?
De cum deschidem ochii mintii sa fim orbiti de frumusete, de sfintenia Lui, de iubirea care Il umple?
De cum deschidem urechea sa Ii auzim glasul iubitor?
De cum deschidem gura sa Ii uram BUNA DIMINEATA si sa Ii multumim si sa Il slavim pentru ca....ESTE?!?
Pentru ca suntem noi, dar mai ales pentru ca ESTE EL...pentru ca fara El, am fi ...nimic?

Soarele acesta puternic din dimineata aceasta ma face sa ma gandesc la Puterea Lui. Vantuletul care adie ma face sa ma gandesc la puterea Lui de a imprastia norii de pe cerul meu, de pe cerul nostru. Norisorii de pe cerul acestei dimineti ma duc cu gandul la obstacolele ce se interpun intre noi si Soarele Vremurilor si Vesniciei.
El este mult mai puternic, i-ar putea(pe nori) /le-ar putea imprastia pe obstacole care pe unde, sa dispara ca si cum nici nu ar fi fost. Dar daca le permite sa poposeasca, stie El de ce.
El dirijeaza intensitatea vantului care ii va imprastia, El controleaza viteza.

Sa-I fim multumitori si sa credem ca EL ESTE IN CONTROL.

Trebuie sa spun asta, ma uimeste si ma pune pe ganduri totodata.
Am in lista de mess o fata- "echa y derecha", vorba spaniolilor:) Ea nu Il cunoaste pe Dumnezeu asa cum Il cunoastem noi, nu are cu El relatia. Poate ca stie despre El, dar nu Il cunoaste personal.
Permanentul ei status este asa: "Viata e frumoasa" sau "Viata e extraordinara" sau "Iubesc ziua in care m-am nascut"!
Mi-e rusine , cand o vad asa de multumita, optimista, increzatoare.

Si eu si altii ca mine traim cu energia de pe-o zi pe alta, cu ingrijorare, cu preocupare de una si de alta. Noi, care stim ca-L avem de partea noastra pe Cel al carui Cuvant SE VA IMPLINI. Si ratam multe bucurii , ratam viata din belsug pe care ne-a asigurat-o Domnul Isus, dam prilej diavolului.
Macar cand devenim constienti de asta sa ne oprim si sa privim Soarele in ochi, sa ne invelim in razele Lui si sa dansam, sa cantam, sa ne veselim, caci EL e Domnul nostru- Regele intregului Universului. Sa traim in credinta si speranta, despre care am citit aseara si am ajuns sa ma intreb..."Am ramas fara speranta, ea, care moare ultima? M-am speriat. Unde mi-e increderea si unde e bucuria sperantei?" M-am vazut ca avand mai mult o incredere care stie ca urmeaza raul si ca voi trece si prin el cu putere de sus. Dar , oare, nu sunt chemata sa sper ca ce e mai bun inca nu s-a intamplat? Nu sunt chemata sa sper ca ceea ce e mai bun urmeaza?

O rearanjare si o schimbare a unghiului din care vad lucrurile, se cere. Se cere o reinnoire a mintii, se cere un salt in golul sperantei. Si mana Lui ma va prinde, la timpul exact.

Dumnezeul nădejdii să ne umple de toată bucuria şi pacea, pe care o dă credinţa, pentru ca, prin puterea Duhului Sfânt, să fim tari în nădejde! Romani 15:13

Un comentariu:

Anonim spunea...

Amin! Stii, ma gandeam la statusul de la fata aia...ar fi posibilitatea ca
1.sa nu aiba chef sa isi schimbe statusul,

2.sa faca practica psihologica: adica sa isi repete mereu ca viata e frumoasa, ca ea este fericita etc. asta ca sa evite realitatea sau sa incerce sa reuseasca sa isi pastreze optimismul in fata incercarilor...cand am intalnit conceptia asta ma gandeam ca nu are baza...Stanca..ci doar nisip, care la o furtuna mai puternica va spulbera totul.

Bine este sa vedem realitatea asa cum este, nu sa o negam. Sa acceptam ca e grea si usoara, frumoasa si urata, vesela si trista etc. Si sa ne amintim de Stanca si Adevarul care ni s-au revelat. Astfel, mai devreme sau mai tarziu, vom invinge totul si alaturi de El vom sta , in vesnicie, in neprihanirea SA.

Be still and know that He is God!>:D<

Interesaţi de pagina de viaţă