martie 06, 2009

Daruri dinainte


6 martie...o zi în care Domnul a dat multe daruri pentru mine, chiar înainte ca eu să mă fi născut:)
Întâi îi numesc şi apoi dezvoltăm. În ordinea apariţiei pe scena pământească:
Bunicul, Irina, Dani, Adina.
Trei înainte şi unul după: personaje importante şi mult iubite.

Despre bunicul...
O viaţă trecută de 80 cu câţiva ani...trăind cu binecuvântarea de a-şi putea ţine strănepoţii în braţe.
Nepoţi a avut doar 8, dintre care am fost a cincea. Era personajul din poveştile care îmi erau spuse în ungureşte în primii ani de viaţă. Luând în considerare ceea ce spune psihologia despre primii ani de viaţă ai copilului şi impactul lor asupra întregii vieţi, acuma mă gândesc că mult din ceea ce sunt îi datorez şi lui, nu numai bunicii mele, pe care am iubit-o prea mult, dar am pierdut-o prea devreme...Îi mulţumim cu toţii lui Dumnezeu că am avut măcar bunic şi ne-a mai colorat şi el copilăria aşa cum a ştiut.
El nu va citi ce scriu eu aici, dar merită ca voi să citiţi despre el :)
Viaţă veşnică este tot ce îţi mai pot dori , alături de Domnul vieţii!

Next...: verişoara mea dragă şi mult iubită. Irina. Sau Irys, cum îi place ei. Pumpkin cum îmi plăcea mie şi Sissy, cum este încă pentru mine:P Dacă punem la socoteală şi numele american, she's....Rina;))
Îmi spunea azi că în partea cealaltă a pământului eşti mai aproape de cer.
Poate că mai aproape de cer eşti , pe pământ, când eşti iubit. Când iubeşti. Şi acum s-ar putea să te fac să plângi...da'...ne mai permitem câteodată, nu?
Ieri îmi spuneai că luna e altfel acolo, ca un zâmbet. Mă bucur că de câte ori visez că ai venit acasă tot zâmbeşti. Şi în visele tale şi în ale mele numai eu sunt cea care plâng;))
Asta e bine. Pentru că, în realitate , şi eu mă descurc- uneori mai greu, alteori mai uşor.
Dar acum vreau să vorbesc despre tine. Dar ce ţi-aş putea spune nou? Ce să îţi spun şi să nu îţi mai fi spus înainte? Doar că nu mai prea ştiu să scriu frumos. Poate inspiraţia mea a plecat cu voi;)) Ia să o cauţi şi dacă o găseşti să o foloseşti tu pentru mine:)
De ziua ta...o să ai amintiri, o să râzi şi plângi în acelaşi timp, o să te bucuri, o să îţi numeri binecuvântările, o să fii recunoscătoare, o să îţi doreşti să fi fost acasă...dar ...capul sus, girl! I believe in you...remember?!? And when I'll hold you close, I'll know that it's true. Vom fi NOI din nou. :) Până atunci, mai avem fiecare treburi de făcut. Planuri divine de împlinit. Şi voi sunteţi doi. Do not forget this. And I am alone. But I can handle it; I am never alone, in fact:)
Şi mult din tine a rămas aici, în locul nostru.
Numără-ţi binecuvântările azi şi uită eşecurile. Lasă regretele şi priveşte luna ca un zâmbet.
Ţi-am zis când ai plecat să te uiţi la lună şi să mă vezi pe mine. De unde să ştiu eu că în SUA semiluna este în formă de zâmbet? :) Didn't know. But I am there, with you. SMILING:)
Smile şi tu şi bucură-te de minunea care zace în tine şi de minunile din jurul tău(de exemplu, Christian:) )
Love you SOOOO!

P.S. Acum îmi dau seama , după ce mi-am mărturisit neputinţa de a sta acasă miercurea la orele 19,00, că e moştenire de la tine;)) Mulţuuuumesc!
Şi, după cum tocmai zice Raduc, Slavă Domnului că moştenesc drumul spre Alege Viaţa şi nu spre alte locuri :) Şi "alte locuri" se poate traduce America ;)) Slavă Domnului? Nu-i totul pierdut, încă;))
Voia Lui. Să fie.

Acum schimb atmosfera şi trec la Dani:) Primul meu prim, na că am zis-o şi aici;))
Dani e cel mai vechi prieten al meu. Prin tot ce vrei am trecut împreună. Adică nu chiar prin tot, da' prin multe.

De asta şi multe.
E bine să simţi câteodată că faci o diferenţă pentru cineva. Dani nu e frumos, da' are talent. Adică aşa zice el. Bineînţeles că nu se pune ce zice el;)) Dar talent tot are. Are talent de prieten adevărat. Şi nu doar unul de ocazie. Unul de lungă durată- a dovedit-o:) şi de multe ocazii- ocazii triste, ocazii din cele mai vesele, din cele serioase...
Dani, tot îmi zici de cum te faci tu copil în diferite situaţii.
Cine nu ştie să aprecieze asta nu vede crampeia de cer din ţine. Cine se foloseşte de asta în folosul lui , ocazional şi apoi dispreţuieşte, nu ştie...multe nu ştie :) Şi de multe încă nu are parte.
Eu azi cam atât vreau să îţi zic : Mulţumesc pentru multele ce le-am învăţat de la tine, mulţumesc pentru multele ce mi le dăruieşti şi care nu se văd, doar se simt şi să ştii : contează foarte mult.
Şi acum, ca să nu trec limita din statusul amicului, îţi doresc ...să ne dai startul, omule! Ştii despre ce vorbesc:) Hai tu întâi şi primele te vor urma;)) Nici asta nu e sigur, dar măcar tu vei fi făcut-o:P Şi primele se vor bucura pentru tine şi cu tine, ca încă de atâtea ori :)

În numele primelor , îţi zic: Să ne trăieşti şi să simţi că eşti iubit. Pentru că eşti:)
Sănătate şi la re-vederea aia când te vei face ca un copil:P

De la Dani mergem o scară mai departe şi bat la uşa primicăi. :)
Adinuţa noastră.
Şi tu , ca şi ceilalţi, ai avut perioada ta în viaţa mea:) Perioada "grea" , ca să zic aşa, în sensul pozitiv. Şi continui să faci parte din viaţa mea, chiar dacă nu se vede. O primică am şi ea are rolul ei. Să priveşti în zare,
cu ochii-n depărtare;
să aştepţi Iubirea ,
să nu regreţi nimica.
:P
În zare se simte venind Cel ce mult ne-a iubit şi Cel ce ne-a învăţat iubirea.
Şi tot El ne va învăţa cu adevărat, să zburăm, fără să trebuiască să mai punem piciorul înapoi pe pământ, ca în acea zi de 19 aprilie 2008:)
Să ai un an împlinit în Domnul şi să simţi iubirea Lui şi prin mine, pentru că...ea este.
>:D<


La ani spre gloria Numelui lui Dumnezeu va doresc pe acest pământ la toţi şi la ani de lumină veşnică în eternitate, alături de Scumpul Mire al fiecăruia dintre voi.
Sunteţi iubiţi şi speciali.
Pentru mine, dar nu numai.

Şi tu, care citeşti, să ai parte de aşa oameni ca oamenii aceştia pentru mine. Şi vei avea mult.
Urează-le şi tu ceva din inimă , căci într- o veşnică zi vei cânta cu ei pe acelaşi norişor sau veţi face parte din aceeaşi partidă vocală în corul ceresc;)

9 comentarii:

Anonim spunea...

La ani multi cu greutate masurata in intelepciune si peri albi (in cazul lui Dani ar merge formulat altfel :D, fara peri albi). domnul sa va binecuvinteze pe toti.

P.S. - Ce bunic misto ai. Am avut si eu candva inca unul. S-a pocait pe patul in care a si murit. Ce tare as vrea sa fie sus la Domnul.

Eliza spunea...

Daca s-a pocait, este! :)
Pe el il mai am din generatia de bunici; pe el si pe cel pe care il avem in comun:)
Cat despre Dani, macar atata satisfactie sa aiba si el-si sotia lui: ca nu va avea peri albi. Nu m-am gandit niciodata la latura asta pozitiva. Poate pentru ca nu m-am gandit niciodata nici la cea negativa.
Domnul sa-i creasca in El si pe noi impreuna cu ei.
Multumim, primo.

Anonim spunea...

La multi ani primico si sa ai parte de anul pe care Domnul l-a pregatit pt tine! La multi ani Dany si "nicidecum, nicidecum , niciodata" sa se transforme in "astazi este ziua"..:)), La multi ani distins domn Opu !(tocmai mi-a facut Bartimeea o prezentare de ansamblu a dvs)

Eliza spunea...

Asa prima, alatura-te corului:)
Da' pentru Irina nimic?
Si e distins domn APU nu OPU. Asa se scrie :)

Cat despre Dani...:))AMIN "Astazi este ziua" sa cantam in curand. Si acela sa fie startul:)

Anonim spunea...

Pai pe ea n-o stiu de nici o culoare si nici primammea asta nu s-a omorat sa ma puna la curent si cu "startul" io cred k el asteapta un "altfel" de start:)

Anonim spunea...

ma prima da` sa stii ca e bunicu` meu preferat:))
oricum.l`am sunat in seara asta si o zis ca sa ma duc pe la el si imi da` dacia sa mergem la plmbare:))=))
o fost tare funny:))...el ma asteapta.si mi`o dat multe sfaturi:-''


si pentru restul sarbatoritilor...mi`am facut deja datoria;;) numa ca de dani nu stiu cum sa dau:P poate la anu`..
da ` ii zic aici si lui La multi ani:)

Eliza spunea...

cum sa dai de el? fluiera o data si vine:)) ca nu-i departe:)

Anonim spunea...

Multumesc pentru gandurile tale frumoase.Uitarea e ceva bun cand e sa uiti lucrurile rele, iar amintirea e minunata cand iti amintesti de ceva frumos,placut...Multi si-au amintit de mine azi chiar daca eu nu stiu...See U soon!

disa spunea...

Apreciez initiativa ta de a-i prenta aici, pe cei dragi.

Interesaţi de pagina de viaţă