mai 03, 2008

In fatza Lui


Am zis ca o sa continui cu inceputul...:P
Acum nu stiu ce sa mai culeg de prin zilele trecute. Ce a fost mai important a fost spus...
O sa culeg de ici-colo, chiar daca poate nu vor avea legatura. Sau chiar daca voi nu le veti intelege-legaturile. Sau poate le veti putea lipi, franturile, de piesele voastre lipsa din imaginea neclara sau chiar absenta.:)

O sa incep cu Doru', care si-a sarbatorit aparitia in 29 aprilie, impreuna cu noi. De fapt, nu a aparut atunci...si-a sarbatorit existenta, insa, fiind consemnat in acea zi. Doru', cu care vorbeste cand una cand alta...personajele se schimba intre ele, dar nu conteaza pentru voi cine si ce spune. Oricum ne cam confundam:))


Doru' este ca si cea care l-a consemnat:"mic si cuprinzator":))


"...ceva din mine simte asta mai mult decat ar trebui...:)) Da'i pun eu frana. Mi s-a dat acuma cuvantul: frana. Tine-te bine, sa nu dai cu capu';))"

"Vai de doru' vostru!"
[...]
"Nu-i vai...e vai de cei cu perne moi, da' in ceea ce ne priveste...stii ca "pacatul nu-i atunci cand fatza-i trista si nici atunci cand visele ne dor"...Si poate ca mai este totusi posibil ca sa le durem noi mai mult pe visele noastre decat ele pe noi.;)). Si uite-asa ne-am putea durea unii pe altii, fara sa stim sau incercand sa negam cele ce ni se par. E doar un poate. Un mare Poate..."

" El e langa tine, cand tremuri, cand ti-e frica. Este un loc pe stanca langa El si El ne cheama..."
Si asa si-a aflat si Doru' menirea. S-a nascut pentru a fi jertfit, pe altarul multumirii si al dragostei care se jertfeste.

"Domnul a dat, Domnul a luat, fie Numele Domnului binecuvantat!"

"...sa te imprietenesti cu trecutul, sa te focalizezi pe prezent..."- Zig Ziglar

"Veti cunoaste Adevarul. Si Adevarul va va face LIBERI"

"Din stramtorarea mea Tu imi scoti inima"

CUM SA INVINGI BLESTEMUL LUI "IARASI"- inspirat din omul lui Dumnezeu
-"...e pentru cei din randul ultim; pentru Lea, nu pentru Rahela." E pentru cei care tac in linistea iubirii lor, pentru cei care cheama pe Domnul in ziua noptii lor, pentru cei care viseaza Ideile Imparatului...
-"viteaz inseamna ca dragostea e la plural, nu la singular"
-"am ajuns sa avem o dragoste atona, prescurtata..o dragoste de messenger!"- cred ca acesta e pacatul dedicatilor lui Dumnezeu cei tineri, in zilele noastre. Imi cer iertare.
-"Nu face negot cu durerea.Nu te umili asa. Dumnezeu stie de ce si cand si cui trimite."
-"Adevarata putere, vitejie, este sa iubesti cum a iubit Isus, cu tot ce-i al tau, pentru altii."
-"Oamenii nu au nevoie sa le deschizi tu Biblia! Au nevoie sa deschizi bratele tale, ochii tai si inima ta pentru ei, intr-un mod sincer." ATAT. :)
-"Adevarata vitejie este sa te pleci catre cel(cazut)de langa tine."
-"Chiar de n-am nimic, ceva tot trebuie sa pot da."
-"Raiul lui Dumnezeu nu-i mai departe de cel nenorocit si cazut."
- "Cand va veni Stapanul, nu voi avea sa-i dau nimic mai bun decat dragostea VULNERABILA pentru cel de langa mine."
-"Dragostea e vulnerabila. Dragostea raneste, dar rana curge pentru Isus. Asemenea sangelui Sau, care a curs tot din dragoste nascut, pentru mine."
-"Jertfa= sa-i dau Lui nimicul care mi-a ramas. Dupa ce l-a rupt din mine pe al doilea tot, sub ochii mei, fara anestezie.":)
-"Sa stai la cruce e putere. E curaj."
-"Sa traiesc jertfind. Sa Te-astept, murind."

"Astazi, vineri, m-am trezit brusc pe cuvintele lui Seel: "Ce ma fac eu Doamne, ce ma fac?"

Si la fel de brusc mi s-a pus un nod in gat : "Dar eu ce ma fac , Doamne, ce ma fac?"
"Dar eu ce ma fac, Doamne, ce ma fac?" va tot intrebati. Eu nu mi-am pus intrebarea. Nu mi-am mai pus niciuna, de miercuri seara incoace.(Si nici nu mai imi pun:)) Si azi dimineata am primit un raspuns la intrebarea lor, dar raspunsul- pentru mine:
Aleg sa traiesc asa cum mi-ai spus: simplu sa fiu si-n toate supus, caci stiu: intr-o zi vei veni. Stiu ca in lume e noapte acum, dar Iti simt adierea in zori si imi spun ca vine o zi cand cerul intreg va trece-n tacere si umbrele reci vor muri. Pamantul si ape nu vor fi, doar eu si cu Tine, in zori de zi, vesnic vom trai.
Asta e. Simplu si supus voii Tale, ideii Tale. Nu mai ma lasi sa plang, nu mai plang. Vrei sa rad si sa iubesc si sa zambesc zambet senin - asa sa fie! Sa fiu ca Visul Tau pentru mine, sa iau forma ideii Tale si sa Te contin in ea, oricare forma ar fi."

"Dorule, te scriu, dar nu te mai simt. Parca nici n-ai mai fi. Sa pun punct? Nu-i treaba mea asta. Sa puna Stapanul ce vrea El. Ce-i place. Mie imi vine doar sa rad...:))Asta-i tot ce mai simt.:))"

"Ce vom[va]fi nu s-a aratat inca, dar incetul cu incetul, sub supravegherea Arhitectului, caramizile, grinzile, mormanele de nisip incep sa prinda forma."- din carti, sa nu ziceti ca nu v-am zis...

"Fericirea e sa n-am nimic si sa stapanesc tot!"- din carti

"Stelele nu pot fi cautate pe cer, ci in tomberon"- din carti

"Capul sus, prieteni! A mai ramas putin si ceasul uzat al timpului se va opri obosit, iar clipa se va dilata si se va numi vesnicie."- din carti si singuratate dulce sarutata

CE INSEAMNA VIATA DIN ABUNDENTA
=perissos= "mai mult decat poti duce", Eliza :)!
-"nu mai vreau stres mediocru"
-"Ia-o ca atare!"
-"E prea odihnitor sa visez..."- Petrica Bistran
-"...liber in vise si sclav in realitate...!" Acum ma pot bucura ca m-am intors la libertatea pe care o poti avea afara din podul viselor, in mijlocul realitatii, asa cum e ea.

Din inspiratia din Cristian Barbosu
-"Isus e Cel care a transormat minus-ul vietii mele intr-un PLUS. Plusul eternitatii. CRUCEA ARATA TOT.
-"Nu mai sunt o umbra tavalita in noroi. Sunt fiica de Rege! Dumnezeu locuieste-n mine!"

"In numele Lui, am biruit! In numele Lui, avem victoria!
Da Tu, Stapane, o forma tot mai clara biruintei mele. Si Ti-o inchin Tie- biruinta mea, caci e prin Tine. Bucura-te de mirosul jertfei mele. Ti-am dat, Doamne. Ti l-am dat. Darul meu, care tot de la Tine era. Bucura-te de el si bucura-te de mine, bucura-te de noi, caci in Sangele Tau suntem una."
"Jertfa mea s-a rupt din inima mea, din mintea mea, pentru a fi pusa de mana Ta acolo unde ii este locul. Toate bucatile rupte in acelasi timp lasa un loc gol- umple-L Tu cu Tine si Ideea si Voia Ta." Si acum zic...nu o idee cu chip de om sau material...o idee ideala, o idee adevarata, asa cum im plac mie ideile sa fie. Dar numai un lucru: Sa nu mai fie ale mele, ca-s tare nepotrivite. Sa fie lucrate de mana Ta."























2 comentarii:

Anonim spunea...

Ioan 12:24...LA MULTE ROADE DUBLURA IUBITA SI MULTUMESC(DL STIE DE CE:p)

Eliza spunea...

:)Asa e. Necesitatea mortii:)
Da, Domnul stie:) Si El tace si face:) Asa cum iti place tie sa faca oamenii, face El- pentru tine.:)

Interesaţi de pagina de viaţă