ianuarie 29, 2009

Patru pentru azi

Aceasta zi, 29 ianuarie, este o zi. O zi a Domnului. O zi creata de El si pentru El.
Si o zi in care a hotarat nasterea multor oameni. Multi sunt printre noi, traind prin mila Lui si altii, prin harul Lui.

Pe patru ii cunosc si eu. Si m-a bucurat prin ei si prin unii ma mai bucura inca.
Ei sunt Doris, sora mea cea mai mica; Dorina-colega din top 3 cele mai bune- intotdeauna, 12 ani de scoala- prietena buna; Tabita fosta Brandusoiu, prietena si colega in liceu; Ruben, amic pentru catva timp:)

Incerc cate o poza cu ei si apoi...cateva cuvinte in plus:P

Uite ca l-am gasit si pe Ruben.
Se gandea departe. Si adanc cu picioarele in zapada:)
Tie, Ruben, iti doresc sa te gandesti bine. Si sa alegi bine. Stii despre ce vorbesc si inca bine:)
Bucura-te, Ruben, in tineretea ta si umbla pe caile inimii tale; dar nu uita ca intr-o zi- foarte curanda, de altfel, vei fi chemat la judecata de Insusi Dumnezeu. Si nu-I vei putea spune ca nu ai stiut.
Lasa-te povatuit pe carari drepte in anul care urmeaza si vei gasi fericirea adevarata. Si durabila.
Vei gasi statornicie in dragoste si autenticitate in cuvant si in prietenie. Si pe deasupra, toate nevoile adanci ale inimii tale vor fi implinite.
Nu, nu trebuie sa dai niciun click. Nu trebuie sa formezi niciun numar de telefon. Doar sa te gandesti si sa hotarasti daca schimbi sau nu drumul.
An binecuvantat sa ai si ...la viata vesnica!

Dorina....suntem despartite de 2 ani si jumatate...dar ce inseamna atata , pe langa12 ani impreuna?
O prietena de nadejde. O fata inteligenta, puternica, ambitioasa, iubitoare, grijulie, priceputa la toate si cand zic la toate- nu exagerez. Nu cred ca exista vreun lucru pe care sa nu il stie face.
Multifunctionala:P
Si a fost prietena mea- pe cand eram inca de pe atunci o bleguta si o buna-de-nu-prea-multe:P
Si a fost langa mine, aproape de mine...m-a invatat, m-a sfatuit, mi-a simtit iubirea cand eu nu aflasem inca de ea; mi-a sters lacrima cand inca nu s-a rostogolit pe obraz; mi-a tinut partea cand ceva era impotriva-mi; m-a calmat sau m-a activat- dupa caz:P
Cate nu am facut impreuna si prin cate nu am trecut impreuna....:)12 ani....timp pentru toate.
Stii ca inca Ii multumesc lui Dumnezeu pentru tine si pentru tot ce ai fost pentru mine si pentru tot ce am invatat de la tine.
Si nu iti doresc decat acea apropiere pana la extrem de Cel care ne-a insotit in toti acesti ani; pana la a fi una cu El. Pentru ca altceva ...nu mai ai nevoie. El iti mai lipseste, in forma autentica, sau...nu in forma. El, in esenta Lui.
Si te iubesc asa de mult, desi nu te-am mai vazut de ceva vreme...Da' tot matza ta am ramas si locul tau in inima mea e la fel de mare.
Sa simti iubirea ce te inconjoara si sa o raspandesti pe aceea pe care o primesti.
>:D<>
Do...si Doris:)
Numai de ea imi mai amintesc de cand era mica-mica, proaspata:P
Si ce amintiri...chiar azi ne-am amintit cand si-a golit un borcan de miere in cap. Si ieri, cum ne tragea ea cu sania pe noi trei, mai mari decat ea:))
O scumpete de cand era mica.
Si acum...acum?
Tot mai frumoasa si tot mai "desteapta".
Desi nu ar parea la prima vedere, este prietena foarte buna cu stiintele exacte. Si cu sportul, o, da, sportul.
Si acum e la varsta....problematica. Ne bucuram insa ca problemele sunt dintre cele mai mici si nesemnficative. Dar are un secret: si pentru acestea, primeste sfat si invatatura din Cuvant.
Se hraneste cu Cuvant si asta ii va aduce numai bine. Dar...de ce vorbesc la persoana a treia? Pentru ca pentru tine scriu, cu tine vorbesc:)
Continua sa te bazezi pe stiinta care vine de la Dumnezeu; continua sa stai in El si vei creste frumos, spre slava Lui si spre bucuria noastra.
Lasa ca toate "problemele" de acum sa iti fie invataturi pentru viitor si modelari pentru obtinerea unui caracter frumos, cristic.
Si lasa Duhul Sfant sa te calauzeasca. Si Dumnezeu va lupta pentru tine in toate domeniile, cat o mai fi viata pe pamantul acesta.
Si eu iti doresc tot mai multa cunoastere- si ti-o doresc pentru ca stiu ca o apreciezi. Cunoastere de Dumnezeu si de puterea Lui. Si ea sa se manifeste in viata ta.
Intelepciune, hotarare, bucurie, minte si gandire sanatoase. Si toate le vei avea daca vei continua sa te hranesti cu lucrurile placute Domnului.
Asa cum scriai tu la compuneri la scoala, ca gasesti un model in sora ta cea mai mare, sper si ma rog ca sa iei numai cele bune. Numai astea sunt pentru imitat si invatat.
Dar modelul tau principal sa fie Isus. Si El sa fie motivul si scopul tau in toate lucrurile.
Si viata ta sa fie o jertfa adusa Numelui Sau Sfant.
Te iubesc si vreau sa fiu alaturi de tine- in toate.
Fii bucuroasa, ai motive- mii.
Domnul este cu tine.
A fost de 15 ani incoace si va mai fi, pana tu vei fi vesnic cu El!

Sa aveti toti patru- chiar daca nu cititi toti- o zi "memorabila" si un an plin de semnificatie. Sa cugetati la viata si la adevaratele ei sensuri:) Toti sunteti iubiti si stiti. Doar decizia va apartine. Restul...va vor fi date pe deasupra, daca alegeti ce stiti ca trebuie. Sa va dea Domnul si putere si curaj pentru a alege corect.

>:D<

P.S. Pe Tabita nu am gasit-o in poze...de asta nu apare aici.

2 comentarii:

Anonim spunea...

La mulţi ani tuturor, şi să vă bucuraţi de Domnul în toţi aceşti ani care vi-i va da El :)

Anonim spunea...

multi ani frumosi! fiti binrcuvantati:)

Interesaţi de pagina de viaţă