februarie 02, 2009

Astazi Te privesc.




Psalmii 51:17

Jertfele plăcute lui Dumnezeu sunt un duh zdrobit: Dumnezeule, Tu nu dispreţuieşti o inimă zdrobită şi mâhnită.


Duh zdrobit si inima mahnita...de ce? Adica din ce cauza?
Cum poate fi asta o jertfa placuta?
Duh zdrobit pentru ca nu mi-am luat examenele? Sau inima mahnita pentru ca nu ma iubesc oamenii? Duh zdrobit pentru ca nu am tot ce vreau, pentru ca nu mi-au iesit planurile? Inima mahnita pentru ca m-am saturat? Astea sa fie cauzele zdrobirii placute lui Dumnezeu? ! ?

NU!!!


Duh zdrobit de constiinta ca sunt "pacatosul pacatosilor", de constiinta ca locuiesc intr-un trup de moarte si inima mahnita pentru ca nu pot sa traiesc in placerea lui Dumnezeu.
De cate ori inima imi plange pentru ca nu am meritat si totusi sunt asa de iubit!

De cate ori inima imi plange pentru ca nu ies din mine si pentru ca nu las Duhul Sfant sa preia tot controlul.
De cate ori ma intreb "Care este calea Ta , Dumnezeule? Iata, vreau sa fac voia Ta, dar de multe ori nu o mai recunosc. Si nu inteleg cauzele care ma indeparteaza de Tine. Desi credinta mi-am pastrat, marturisesc: nu ma mai simt ascultat. "

Si Duhul imi spune: nu te mai simti, dar esti. Cuvantul este acelasi; Dumnezeu este acelasi, chiar daca plutesti, "in deriva, dus de vant". Cand vanturile neschimbarii ma bat dintr-o parte in alta, aruncandu-ma de la un urias la altul care trebuie invins, tarandu-ma dintr-o ispita in alta, care trebuie biruita, unde sunt atintiti ochii mei?

Lasa-ma sa Te privesc neincetat; lasa-ma sa nu-mi iau privirile de la Tine si sa nu uit promisiunile Tale; nu ma lasa sa ies din Lumina si Adevar, orice m-ar costa.
Lasa Duhul Tau sa curga;
Lasa focul Tau sa arda tot ce e rau!

Sa ma sfintesti, sa ma curatesti.

Tot mai mult de Tine sa ascult. Tot mai mult in Legea Ta sa imi gasesc placerea. Tot mai mult sa ies din mine si tot ce insemnam odata, sa imi gasesc refugiul in Tine, care ma poti urca pe stanca ce nu o pot atinge- oricare ar fi numele ei. Tu, care poti sa ma treci prin puterea Ta peste orice obstacol, de orice marime ar fi el.

Si focul Tau, vantul Tau, ploaia Ta- sa actioneze asupra duhului meu si sa-l zdrobeasca. Nu conteaza ca va fi miros de ars, fum si cenusa. Va fi pe placul Tau. Va fi o jertfa placuta Tie.
Caci asta imi doresc - nu mai buna, nu buna pentru ei sau dupa standardele lor. Ci placuta Tie. E tot ce mi-am dorit, tot ce vreau. Ca ei sa nu mai aiba influenta asupra-mi, ci numai Tu sa ma poti ridica sa dobori.
Zideste in mine o inima curata, Dumnezeule.
Pune in mine un Duh nou si statornic.
Vezi daca sunt pe o cale rea si du-ma pe calea vesniciei- alaturi de Tine.
Primeste jertfele mele care se nasc dintr-o moarte, din mai multe.

Psalmii 51
V. 6
Tu ceri ca adevărul să fie în adâncul inimii: fă dar să pătrundă înţelepciunea înăuntrul meu!
V.8 Fă-mă să aud veselie şi bucurie, şi oasele, pe care le-ai zdrobit Tu, se vor bucura.
V.13
Atunci voi învăţa căile Tale pe cei ce le calcă, şi păcătoşii se vor întoarce la Tine.
V.18 În îndurarea Ta, varsă-Ţi binefacerile asupra mea, şi zideşte zidurile templului Tau in mine!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte bine. Asta e un duh zdrobit. Micsorarea mea in fata marimii lui Dumnezeu. Si asta, in toata multitudinea sensurilor si posibilitatilor.

o fraza de aici mi-a amintit de ceva. La Peniel fiecare au dus pe biletel in fata pacatele si neizbavirile personale... si un prieten bun mi-a spus... "Sti ce am scris eu? Am scris ca vreau ca Domnul sa ma scape de dependenta de parerea celor din jur." Si mi-am spus in minte: "Hei, eu niciodata nu m-am gandit la asta. Cum am putut sa nu o fac, cand eu sunt asa de mult afectat de problema asta?"

Si inca o data spun, si o voi spun pana in vesnicie: "Este harul Lui"

Eliza spunea...

Prietenul tau bun imi aminteste de mine, prima data cand am participat la o lasare de bilete cu pacate, neizbaviri...sub o cruce. Eram in tabara cu englezii. Slavit sa fie Domnul ca din clipa aceea nu mi-a mai facut rau parerea celor din jur.
Crucea arata tot...prin cruce s-a platit pretul pentru ca sa fiu azi izbavita de multe dependente si nu numai, sa pot iubi, sa pot ierta...sa pot sta inaintea lui Dumnezeu fara teama ca voi muri.

Interesaţi de pagina de viaţă