iunie 30, 2008

dimineata dupa (ne)chef


E dimineata. Schimb stilul, pentru ca, intr-adevar, somnul a alungat. Domnul lucreaza in timpul somnului. Cred ca l-a inventat nu numai pentru a ne umple bateriile din punct de vedere fizic, ci si din alte puncte de vedere.
E ora asta si atat am avut nevoie sa imi revin :)

Azi incep o noua rubrica, la care de mult imi sta capul, datorita experientelor mele repetitive.
De multe ori ma trezesc cu un cantec , o melodie, niste cuvinte dintr-un cantec in minte, in inima.
Cred ca Domnul mi le pune, pentru ca El imi controleaza mintea.

Rubrica se va numi "cantec de azi", si fara alte explicatii, pentru ca totul este foarte imprevizibil si nu pot sti ce (nu) va mai fi :)

Cantecul ce mi-s insotit trezia in dimineata asta , cuvintele ce imi rasuna, sunt:

"Dar visul si viitorul sunt in mana Ta,
M-ai pus pe stanca pe care nu ma voi clatina."

Lasa-ti si visul, si viitorul, in mana Lui. El stie cum sa le manevreze pe amandoua si nu numai:)
Si o va face.
Esti pe stanca ce nu se clatina, esti asezat pe temelia Harului, stai pe culmile Iubirii, la masa cu intelepciunea si priceperea.
Singurul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa veghezi sa nu cazi , sa nu te lasi tras jos de toate fortele care actioneaza asupra ta. Au putere doar daca le doresti- abisurile de unde sunt originare. Pentru ca Cel ce este-n tine este mai puternic decat ele.

Esti facut dintr-un material mai rezistent decat crezi, numai ca nu stiu daca ti-a fost verificata si dovedita propria-ti rezistenta.

Dumnezeul nostru sa ne dea toate cele necesare pentru a ne mari cunostinta despre El Insusi, si , totodata, cunostinta despre noi insine.

Si sa traim zile pe culmi cu Duhul, chiar daca trecem prin vai cu trupul, chiar daca suntem trantiti in genunchi....acolo sunt biruintele si mai mari, adevarate, durabile si care fac diferenta pentru noi, pentru cei din jur si pentru Imparatie.

Si in ziua asta, eu am chef. :)
Sa trec un pic mai departe, sa mai imping o limita, sa mai valorizez un strop de Iubire, sa aplic Rabdarea, sa urmez Intelepciunea.
Cu El de mana voi reusi, mai multe decat imi propun, sau altele decat imi propun:P, mai calitative, mai importante.

Sa ai o zi petrecuta in El, orice ai face si In Cristos sa te-odihnesti, chiar cand muncesti :)

4 comentarii:

drobul de sare spunea...

Pavel spune sa cautam sa avem darurile cele mai bune. Prorocia este unul dintre ele. Spunea un om al Lui Dumnezeu: "Nu ar trebui sa fim carturari ci proroci pentru ca cine este carturar vorbeste din ce citeste si din ce invata dar prorocul vorbeste din ce vede". Nu stiu daca am redat aceste vorbe exact dar intelesul este acelasi. Cautarea noastra trebuie sa fie sa-L vedem pe El, slava Lui, asa cum a vazut-o Moise, Isaia (care s-a simtit un mare pacatos in prezenta Lui).

Concluzie: Tot ce facem pentru Imparatie va fi trecut prin foc in ziua Judecatii (zi despre care se vorbeste foarte putin printre crestini) si daca nu este facuta prin Duhul...cu siguranta va arde ...

Anonim spunea...

De-acord cu Claudiu. Atentie la post-uri. Nu mintea si gandirea fac ca un om sa fie crestin si copil al lui Dumnezeu, ci inima si Duhul Sfant (daca il are).

Anonim spunea...

Hai sa-ti spun; nu stiu daca ti-a mai spus cineva pana acuma asta. E trist sa sti. E trist ca dai foarte multa atentie gandirii, psihicului poate. Vad ca te fascineaza concepte ca "a cunoaste", "a sti", "a fi" cand de fapt toul se rezuma la o viata condusa dupa scopurile lui Dumnezeu. Suntem crestini...sau...mai grav.....POCAITI, dar paginile noastre si blogurile si hi5-urile...sunt pline de EU si CE AM FACUT EU AZI.

Gandul meu este: Daca suntem pocaiti totusi hai sa nu gandim ca noi, ci sa gandim ce gandeste EL

Eliza spunea...

da, de acord foarte cu tine, anonimule. multumesc pentru parere.
e nevoie si de oameni care sa te puna pe ganduri. in sfarsit s-a gasit unul:)
de puterea gandirii sunt constienta si o stiu.
dar puterea Duhului o cunosc si mai bine. si o traiesc. prin ea. nu pe gandire, nu pe a fi, a sti, a cunoaste. nu stiu de ce ti s-a parut ca sunt fascinata de astea. :-/ (dar in acelasi timp sunt sigura ca nu iasa fum fara foc:P o sa ma gandesc la asta si o sa fiu mai atenta.)
multumesc .

Interesaţi de pagina de viaţă