iunie 29, 2008

Raspuns de la necunoscuta X


Draga necunoscutule Y,

Nu stiu daca iti mai amintesti de mine, necunoscuta X. Mi-ai scris acum ceva timp, sa fie aproape un an ? Da, vreo 10 luni.

Cred ca nu m-ai uitat ; poate ca ai asteptat raspunsul meu, poate ca acum nu te mai gandesti la mine, dar cred ca nu m-ai uitat. Poate m-ai asteptat sa vin, gandindu-te ca vreau sa –ti fac surpriza. Sau poate ca te-ai gandit ca scrisoarea ta nu a ajuns la mine. Sau ca mi s-a intamplat ceva…Sau…mai stiu eu la ce te-ai mai fi putut gandi ? Ti-am putut pricinui multe ganduri nu prea frumoase ; de aceea, in primul rand, vreau sa imi cer iertare. Sa ma ierti daca te-am ingrijorat.

Si acum, sa incep sa iti spun cum stau lucrurile.

Sa ma ierti daca nu o sa fiu asa de profunda ca tine si asa de scurta :P

Sunt bine, din punct de vedere fizic ; din punctul de vedere al sanatatii sunt in ordine, din cate simt si stiu. Si cu celelalte…

Ma lupt in fiecare zi pentru integritatea mea fizica, emotionala si spirituala.

Ma lupt, dar nu singura. Regele este alaturi de mine si ma sfatuieste, ma conduce in intelepciune, putere si iubire.

Ma modeleaza si ma face tot mai frumoasa, tot mai « buna de iubit », tot mai gata pentru a deveni ajutorul potrivit pentru tine, cavalerul randuit. :)

In ceea ce te priveste, oamenii isi tot dau cu parerea. M-au intrebat cum as vrea sa fii si le-am raspuns scurt : « Cu frica de Dumnezeu ». Ei mi-au spus ca o sa fii si harnic ; altii ti-au determinat chiar si denominatiunea ;)) Altii te-au dorit a fi « bun si frumos », ca mine. :)

Chiar si Domnul m-a surprins intr-o seara, cand, deschizand Biblia pentru a-I afla Cuvantul, in loc de obisnuitul « Taci inaintea Domnului » cu care ma intampina mereu, m-a intampinat cu descrierea Ta :)

Si citind Cuvantul Lui, mi te-am imaginat- brunet, cu parul cret chiar ;)) Dar…parca vad ca esti blond. ;)) Stai linistit, sa nu te apuci sa te vopsesti acum :P Stiu ca asa cum esti, esti cel mai frumos si cel mai bun pentru ceea ce si cum am fost eu facuta si pentru planul cu noi, pentru ca atunci cand se va termina planul cu tine si cu mine, va incepe planul cu noi :)

Pot doar ceva sa spun : esti cel mai iubit dintre pamantenii pe care-i cunosc si care nu-mi sunt mama, tata sau frati. Esti iubit, chiar daca nu esti aici. Chiar daca nu te cunosc, chiar daca pana acum nu ti-am raspuns. Dar poate ca si acest timp scurs intre scrisori face parte din acea ecuatie despre care vorbeai :)

De fapt, totul face parte din acea ecuatie ce ne are pe noi capete de interval. Si noi nu vedem, si poate nu simtim asa cum am vrea, da sa stii ; te incurajez sa crezi : Regele nostru, Numitorul Comun, lucreaza neincetat ; nu doarme. El lucreaza la rezolvarea ecuatiei si la inlocuirea necunoscutelor ; pentru ca suntem o ecuatie cu mai multe necunoscute si termeni multi sunt de aflat.

Dar, cum prea bine stii, totul este un proces. In care noi invatam : sa rabdam, sa asteptam, sa vorbim, sa tacem, sa vedem, sa auzim nevoi nespuse, sa stergem lacrimi necurse, sa incurajam zambete nearatate ; sa invatam sa iubim. Pentru ca…nu ? Acesta este raspunsul la toate intrebarile noastre ; este cheia spre cunoastere, drumul spre bucurie in doi ; iubirea, nascuta din Dumnezeu. Eu pe El Il am profesor ; El ma mediteaza , ma pregateste. Si, ceea ce este cel mai funny si frumos, stiu ca tot El si pe tine:) El ne stie pe amandoi, stie ce-ti este tie de folos si ma invata pe mine ; stie ce ma doare pe mine si te dezvata pe tine :). E minunat EL ! Acum proiecteaza cararile…si ticluieste planuri pentru a le intersecta. Daca nu o fi facut- o deja ;))

Sa tot vorbim noi despre necunoscuti, si sa ne pomenim…frati de cruce :))

Nu stiu cum va fi, dar un lucru stiu si cred : Ca stii sa profiti, in sensul bun, de acest timp si de aceasta stare in care te gasesti acum. Si ca te vei lasa sftauit DOAR de EL, Indrumatorul nostru. Stiu ca tu cauti voia Lui si sfatul Lui si ca nu te lasi bagat in nimic doar pentru ca « asa fac toti », sau pentru ca "asa spun ei".

Stiu ca esti altfel, diferit, pentru ca esti o capodopera unica in mana Unicului Dumnezeu.

Si mai stiu ceva : ca esti iubit de cei din jurul tau, esti o mare binecuvantare , pentru ei si pentru ele. Nu-s geloasa, in iubirea adevarata pentru ele si pentru tine nu exista loc de gelozie. Cum spunea cineva draga mie, pe care de abia astept sa o cunosti : « Iubesti cu o asa generozitate a inimii, incat dragostea ta este o posesiune draga in absenta rautatii. » Asa mi-a spus :)Ma bucur pentru ele ca au o minune ca tine langa ele. Si ei la fel. Pentru ca daca pentru ei esti o binecuvantare si o minune….ce vei fi pentru mine ?!? :P

Multumesc ca le esti un prieten bun celor de langa tine si ca te lasi sa fii o unealta in mana lui Dumnezeu pentru ei si pentru ele, asa cum sunt si pentru mine unii de pe aici, de mai apoape de mine.

Ma apropii de incheiere, dar vreau sa mai stii ca este Unul cu care vorbesc despre tine…nu prea des, e adevarat, dar …El este de mult rugat sa te tina in grija . Si Lui nu trebuie sa-i spun de doua ori ;).

Asa ca stau linistita si ma bucur ca suntem doi necunoscuti spalati in sange de iubire.

Pana la urmatorul termen descoperit in ecuatie…

Ramai tare in El!

Necunoscuta X,:)

6 comentarii:

Anonim spunea...

asa, soricel, ca asteptam sa citesc:) si, o va citi si "Y":)

Anonim spunea...

La cat de frumos ai scris aici sa vezi cati "Y"-greci o sa rasara:)))

Eliza spunea...

Y-greci sau egipteni?:))

Anonim spunea...

necunoscuta x, cred ca ai dovedit mult curaj prin scrisoarea asta.Ne-ai spus despre visele tale si acum ma intreb cine se va ridica la standardele acestea.... sper insa ca Numitorul Comun sa armonizeze cat mai mult aceste diferente firesti...

va urma probabil o alta perioada de timp in care Y-ul tau sa te descopere.. pana atunci ramai asa cum ai spus frumos in scrisoare : "buna de iubit" ;)) numai bine!

Anonim spunea...

dragalasule :)

briz-briza spunea...

imi place. extraordinar de mult imi place ceea ce ai scris cu rabdare si seninatate intr-o zi din 2008.de ce? pentru ca ai simtit, crezi, esti asa plina de puritate si indrazneata. you go girl!!!...

Interesaţi de pagina de viaţă