iunie 02, 2008

Doua importante coduri


CODUL IUBIRII

Vreau un prieten pe viata care sa ma faca sa ma simt intreaga, dorita dar in acelasi timp libera, spontana, creativa si limitata...sa-mi aminteasca cine sunt once in a while, care sa ma faca sa rad cand de fapt ar trebui sa plang, care sa fie next to me chiar daca nu ma intelege prea bine dar sta langa mine doar pentru ca prin gesturile pe care le fac ii par interesanta si dulce, puternica si stangace, buna dar si acrisoara...vreau un prieten pe viata care sa-mi fie companion cand vom revolutiona lumea...care oricat de ciudat ar fi ce ia-si cere totusi sa-mi aduca fara sa puna intrebari si care sa stea alaturi de mine desi plang si nu vreau sa spun nici un cuvant, care sa fie calm in locul meu dar saritor si dornic cand eu sunt incurcata. Care sa ma uimeasca doar prin simplul fapt ca e el insusi, fara masca, fara retusuri. I’d like him to be clumsy and funny and sad and mad about me with no regrets or limits.
Vreau doar ca el sa ma vrea asa cum sunt...


CODUL SPART AL IUBIRII
1.Vreau un prieten pe viata pe care sa il fac sa se simta intreg, unul pentru care sa fiu un ajutor potrivit.

2.Vreau sa fiu cea cu care sa poata impartasi orice durere si orice bucurie…..sa poata sa planga pe umarul meu fara a i se stirbi orgoliul masculin…. Sa pot sa fiu alturi de el si sa simta sustinerea mea prin simpla mea prezenta si incurajarea mea punandu-i mana pe umar.

3.Sa poata sa se simta in largul lui in preajma mea, sa simta ca sunt alaturi de el chiar si atunci cand nu il inteleg …sa fie liber si lipsit de constrangeri, fara teama ca va falimenta si ma va dezamagi.
4. Un prieten pe viata care sa simta ca il iubesc pentru ceea ce e si nu pentru ceea ce face, ca are pret in ochii mei si ca pentru mine e “cel mai tare si mai tare” pentru simplul fapt ca EXISTA si nu pentru ca a facut ceva sa ma impresioneze……

5.Sa il iubesc si sa il accept asa cum e fara sa doresc sa il schimb dupa bunul meu plac, sa se simta acceptat si iubit, incurajat si sustinut atunci cand toti cei din jur il dezaproba.
6.Vreau mai mult decat un prieten…..vreau un sot care sa se poata increde in mine cu convingerea ca nu il voi rani niciodata intentionat.

7.Unul care sa doreasca sa se intoarca acasa…..nu din frica sau obligatie ci pentru ca asa isi doreste, pentru ca nu poate sta prea mult departe de mine.

8. Unul care sa paseasca pe urmele Domnului Isus, iar eu sa pasesc in urma lui ferm convinsa ca ma va duce acolo unde vreau si eu sa ajung.

9.Vreau un sot caruia sa-i fac prajitura preferata chiar si atunci cand vin obosita de la serviciu, nu din obligatie, ci ca raspuns al dragostei mele pentru el.

10.Vreau un om sa-i stau alaturi in biruinte bucurandu-ma de reusitele lui, cantand si strigand de bucurie pentru el dar si sa plang impreuna cu el falimentul, simtind impreuna gustul esecului doar pentru ca el pare mai dulce atunci cand e simtit in doi.
11.Vreau un sot impreuna cu care sa ne educam copiii spre slava si Gloria lui Dumnezeu.
12.Vreau un sot pe care sa-l pun mai prejos de Dumnezeu dar mai presus de orice si oricine, sa fac o pasiune din a-i indeplini dorintele si de a-mi pune viata la dispozitia lui (daca si el o are pusa la dispozitia lui Dumnezeu).
13.Il vreau pe el, pentru care sa fac mancare, sa spal si sa-i calc hainele si acestea sa nu fie o corvoada pentru mine, nici macar o simpla obligatie, ci sa fie o neincetata dovada a dragostei ce i-o port.

14.Vreau un sot pentru care sa infrunt frigul, caldura sau durerea nasterii pentru ca sa pot sa-i ofer ceea ce isi dorestefara sa mi se para ceva iesit din comun, ci ceva normal, ceva ce-ar face oricine IUBESTE.

15.Vreau ca mai presus de a fi iubita SA IUBESC!!!!



Legenda:

Totul a inceput in vestul tarii, cu un baiat care s-a pus in locul unei fete.
Ce s-a intamplat? A luat nastere "codul iubirii", desi nu el este cel care l-a numit asa. Si a impartasit cu o fata, aceasta scriere a lui.
Si fata a numit aceasta scriere "codul iubirii". Si pentru ca ea merge mereu impotriva curentului si de data aceasta curentul era un baiat care credea ca stie cum gandeste o fata, o Eva rascumparata, a scris "codul spart al iubirii". Si a facut un sondaj de opinie. Cu care cod esti in rezonanta? Care iti traduce ceea ce vrei? Sondajul poate continua aici. Spune-ti parerea, sa vedem, cati/cate merg cu curentul si cati/cate contra-i?:P

P.S. Baiatul nu este el si fata nu sunt eu.



2 comentarii:

Unknown spunea...

Acum cateva saptamani am spus la Alege Viata' Fiti relaxate- ...tu ai spus mai frumos

" Dar Mirele meu m-a invatat
sa-L astept linistita:),
sa ma rog ne-ncetat
si sa rad de ziua de maine.
Si sa rad de ziua de maine.".

Asa sa fie.

Fata cu lipici spunea...

Frumoase cuvinte...Multumesc ca ai readus (in)voluntar, prin intermediul lor, un strop de lumina in lumea dezordonata si obscura a gandurilor mele.

Interesaţi de pagina de viaţă