august 18, 2013

Jurnal de misiune - Ziua 2

Vrednic este Mielul ce-a fost injunghiat,
Sa primeasca slava de Imparat!

Asta se intampla si acum, in timp ce scriu. Ne-am adunat in camera de sus si tinerii canta.

A fost o zi destul de lunga, avand in vedere ca am stat cateva secunde sa ma gandesc cum a inceput.

Am participat la serviciul de inchinare al Bisericii Baptiste din Medgidia. Oameni simpli, laolalta cu altii mai complecsi, laudand pe Dumnezeu. Nu chiar ca mixul dintre magi si pastori, inchinandu-se Domnului Isus in pruncia Sa, dar ceva asemanator.
Au fost mesaje incurajatoare. Domnul este Pastorul meu, chiar si cand pastoresc si eu, la randul meu, niste oite. Ne bucuram pentru ca avem pe Cineva mai presus de noi, Care sa ne poarte de grija, in timp ce noi purtam altora de grija.
In mod special mi-a fost trimisa incurajare si confirmare, prin doua versuri de cantare.


Nu te uita la tine ca esti atat de slab,
nici la vrajmasul care te-ar nimici degrab'.

In timp ce cantam aceste versuri, mi-a fost clar unde trebuie sa imi indrept privirile si temerile mi s-au risipit.
Avem nevoie sa va rugati pentru risipirea tuturor temerilor, pe care le intampinam in mod personal sau colectiv.

Am fost incurajati si de rugaciunile fratilor din Biserica pentru noi si pentru lucrare. Am constatat cu bucurie ca Biserica era mai plina decat anul trecut si am aflat ca asa este in fiecare duminica, nu doar acum.

Dumnezeu lucreaza in Medgidia. Puterea Lui nu este limitata de zona si nici de alte piedici. El este si poate. Atat, indiferent de timp sau spatiu.

La pranz ne-am bucurat de un timp de odihna, dupa care, de la ora 17.00, am fost cu totii la Casa de Cultura, la Evanghelizarea organizata. Au fost in jur de 60 de copilasi, cu varste intre 0 – 14 ani, probabil.
Am cantat, le-am vorbit, lor, dar si parintilor; am cantat Amin, Osana, Maranata, impreuna cu ei. Ne rugam ca aceste cuvinte sa devina realitate pentru ei, mai mult decat un ritm si o melodie, de care se bucura asa de mult, sa se bucure de Cel in cinstea Caruia au fost compuse versurile, ritmul si melodia.

A fost mai greu cu "apasarile", pentru cei care au fost pentru prima data aici si care au marturisit, dupa aceea, ca atunci cand au auzit nu au chiar crezut, dar acum au crezut, pentru ca au simtit-o.
Ne rugam ca Dumnezeu sa mustre apasarile si "pe cei" care le creeaza si sa ne ajute sa fim proaspeti, in fiecare dimineata, in suflet, in minte si in trup, pentru a putea duce la bun sfarsit lucrarea pe care ne-a incredintat-o.

La Evanghelizare am intalnit copii pe care ii stiam de anul trecut si am trait experiente frumoase la reintalnirea cu ei.


In timpul rugaciunii, inainte de Evanghelizare, Duhul lui Dumnezeu mi-a pus inaintea ochilor mintii pe Domnul Isus, spunand ucenicilor: "Lasati copilasii sa vina la Mine si nu-i opriti." M-a coplesit imaginea si inima mi s-a deschis si mai mult pentru acesti copii.

Maine vom avea program pe terenul de sport pana in jurul orei 10:00 si apoi vom veni la Centrul Comunitar pentru lectii biblice, cantece si alte activitati prin care incercam sa le aducem bucurie si un plus la cunostintele lor.

Dupa amiaza vom face vizita la unul dintre cartierele marginase – Casa Alba, pentru cunoscatori :) Si acolo vom avea cateva activitati pentru toti copiii din cartier, pentru ca nu toti vor ajunge pe terenul de sport.

Motivele de rugaciune in acest moment sunt:
- multumire pentru ca a trecut aceasta zi si a trecut cu bine;
- protectie, pace si odihna in timpul noptii, pentru ca sa fim pregatiti maine;
- risipirea de catre Duhul Sfant a celorlalte duhuri care incearca sa ne prinda in diferite stari, care ne incetinesc/ ingreuneaza activitatile;
- sa vina maine numarul potrivit de copii si sa ne organizam cu intelepciune.

Un motiv special de rugaciune este pentru unul din misionarii pe scurta durata care sunt aici si care va lucra impreuna cu noi in aceasta saptamana. Este Mihai, un tanar, trimis de misiunea FARM (Far Away Rroma Ministry), care an de an petrece cate o luna de zile in Medgidia, ajutand la diferite proiecte misionare. El are sotia si doi baietei acasa – undeva in judetul Buzau si in aceste zile toti cei dragi ai lui de acasa au fost spitalizati si tinuti in perfuzii, datorita unui virus cu care au fost contaminati. Va rugam sa va rugati pentru sanatatea lor si pentru ca Dumnezeu sa il binecuvanteze pe Mihai, pentru ca a lasat familia lui si a venit sa ingrijeasca si de cei de care nu se ingrijeste nimeni. Pot doar sa imi imaginez luptele care se dau in sufletul lui, cand aude vesti de acasa si ne rugam lui Dumnezeu sa il intareasca.

Din El, prin El si pentru El!
Niciun comentariu:

Interesaţi de pagina de viaţă