ianuarie 03, 2010

Dorul cel mai de preţ

Primul gând mi-a fost în anul ăsta aşa:


Let's make this year a love song.


Însă cum am învăţat să nu dau chiar întotdeauna ascultare primului gând, am tăcut. Şi am uitat.
Apoi, Înţelepciunea mi-a adus altul, pe care nu îl mai ignor :


Am pornit cu dorul să-mi văd Salvatorul.


Da, îl accept şi îl mărturisesc: Pornesc în 2010 cu dorul să-mi văd Salvatorul. Şi până când această întâlnire se va realiza în "carne şi oase", deşi ele nu vor mai fi, fie ca El să fie văzut în mine.


Nu exclud primul gând, pe care poate îl vom împlini. Dar prioritar este al doilea. Pentru că dorul de El ne dă puterea de a traversa fiecare zi, ne dă puterea de a sta fermi în ceea ce ne dorim cu adevărat şi cel mai mult, chiar dacă nu putem obţine aici şi acum. Dar nu voi risca bucuria deplină şi răsplata întreagă, cununa nepătată,  pentru ceea ce pot obţine aici şi acum, pentru o clipă de bună-simţire, sau de satisfacţie a unor porniri răzbunătoare sau răutăcioase poate sau mai ştiu eu ce...


Am cântat azi "Poartă-ţi lumina prin întuneric, lasă-n inimi un dor de cer..."


Dorul pe care îl ai vorbeşte despre tine. Dorul pe care îl ai va lăsa urme adânci sau mai puţin, în inimile celor din jurul tău, poate chiar în inimile celor necunoscuţi sau mai puţin cunoscuţi. 


Să las în inimi un dor de cer, cu paşii-mi îndreptaţi spre El, cu dorul după El- cel mai înţelept, cel mai de preţ şi mai împlinitor dor. 
Ştiu că e greu şi nu vine chiar în mod natural, dar îmi pun inima să pornească, mă pun pe mine toată să pornesc. Tot inainte, cu dorul să-mi văd Salvatorul. 


Însoţeşte-mă, alătură-te cu dorul acesta, pune-l pe primul loc şi în viaţa ta şi va fi cel mai bine. 











6 comentarii:

Radu spunea...

Nici eu nu pot spuen ca am pornit cu dorul asta anul, dar vreau, cum ai spus si tu sa "imi pun inima", sa ma straduiesc sa il fac dorul meu principal: sa-mi vad Salvatorul!

Eliza spunea...

Va fi cel mai bine! Cautati mai intai imparatia, iar toate celelalte lucruri vi se vor da pe deasupra!

Anonim spunea...

Minunate gandurile tale! Al doilea, in special. Dar si primul! Asa ca iti doresc sa luminezi anul acesta si sa te intalnesti cu El, pe ritmul unui love song. :)

Revin... spunea...

Rugaciunea mea la inceput de an a fost sa stau cat mai strans la pieptul Tatului si sa ii aud inima batand... Asa mi s-a facut dor de El...

Eliza spunea...

dorul e pus in inimile tuturor celor care sunt ai Lui. dor implinit sa avem anul acesta, dor hranit, ca sa fie din ce in ce mai mare, sa domneasca si sa se intinda peste fiecare activitate, atitudine, vorba, gand...si sa aduca roada dorul nostru, in rabdare.
multumim Ionel pentru gand.

Eliza spunea...

si Laura...sa fie. cazuti , dar ridicati, in dragoste, sa Il vedem pe El. si El sa se vada peste noi. si peste voi :)

Interesaţi de pagina de viaţă