noiembrie 29, 2009

În culori, care mai de care.

Mâinile-mi sunt pline de culorile cu care am încercat să zugrăvesc ceea ce vreau, ceea ce tânjesc după, pe pereţii aspru pregătiti ai inimii mele.

De colorat, i-am colorat ; dar stau printre unelte ajutătoare, mă uit şi nu înţeleg : culorile, formele, însemnătăţile. Din culorile folosite, care s-au îmbinat şi combinat, s-au format altele, pe care nu le-am intenţionat; culori despre care mi-ai vorbit şi pe care te-ai mirat că nu le am şi nu ştiu dacă le vreau.


În culori.


M-am pictat în culori de cer senin, pentru ca să mă bucur de galbenul solar ce am nevoie să îmi încălzească zâmbetul.

Din acestea două- albastrul cerului şi galbenul soarelui- s-a format verdele, pe care îl credeam trecut o dată cu vara iubirii învăţate.

M-am pictat în culori de roşu inchis, pentru că îl simt siguranţă, siguranţa de care am nevoie şi stabilitate, pe care mi-o doresc.

M-am pictat în albul zăpezii şi al minunii pe care o aştept să se întâmple.

M-am pictat în negrul uitării, pentru că el acoperă cel mai bine ce-i mai dureros.

S-au îmbinat- speranţa cu uitarea- şi a apărut gri- incertitudinea, o culoare mult prea folosită pe pereţii ce mă formează, pe care nu o doream acum, nu o intenţionam, dar s-a întâmplat. O să mă bucur şi de ea.


O să mă bucur de toate culorile cu care m-am pictat. O să mă bucur de toate urmele ce le vei lăsa pe pereţii proaspeţi ai fiinţei mele, de toate culorile şi nuanţele ce le vei aduce în viaţa mea, vrând sau nevrând.

O să mă bucur, pentru că multe culori înseamnă bucurie, înseamnă trăire, înseamnă experienţă, înseamnă învăţarea răbdării, înseamnă că o să ştiu cum să fiu alături de tine când o să îţi doreşti sau o să ai pereţii tăi pictaţi în culorile care sunt şi ale mele.

[...]

Aş putea fi în cădere, liberă cădere; dar nu vreau să recunosc că sunt în pericol.

Cert este că acum frumosul nu se mai naşte din urât şi durere, ci din ceea ce ar putea fi, dar nu este.

Se poate şi aşa, dar nu vreau să înot la suprafaţă. Totuşi, nici adâncurile nu mă mai cheamă aşa cum o făceau. Aceasta este, de fapt, o veste bună : un semn de vindecare !

Un comentariu:

Anonim spunea...

Frumoase metaforele si mesajul din curcubeul tau!

Interesaţi de pagina de viaţă