septembrie 28, 2009

Brainstorming

Pentru că mă număr printre mulţii care se află în faţa unui nou început în această perioadă, dar mai ales pentru că am o temă de făcut cu trimitere la începuturi, propun o furtună de idei.

Vreau să ştiu ce îţi vine ţie în minte când te gândeşti la Început. Poate din experienţă, poate din cunoştintele acumulate altfel, poate din imaginaţie, poate din ideal...

Cum ai descrie un început? Sau ce ai spune la un început? Cum te simţi când te afli în faţa unui început? Ce ştii, ce speri, ce eviţi, ce aplici?

Mi-a venit ideea asta în timp ce mă gândeam ce să scriu şi cum să formulez un început.

Dar acum să văd dacă eşti dispus/a să mă ajuţi.
Dacă da, foarte mulţumesc. Dacă nu, tu ştii de ce.

În oricare caz te-ai găsi , binecuvântate fie începuturile tale, în orice domeniu te-ai confrunta cu ele.


Mulţumesc!

6 comentarii:

Alin Cristea spunea...

1. Pastila de entuziasm.

2. Gestionarea stresului.

3. Dătătorul Începutului și Domnul Sfîrșitului.

Anonim spunea...

Prov 3:5,6

dlv

Ana-Maria spunea...

Inceput...

"Cum ai descrie un început? Sau ce ai spune la un început? Cum te simţi când te afli în faţa unui început? Ce ştii, ce speri, ce eviţi, ce aplici?"

Ok. Voi incerca sa raspund pe rand la intrebarile date ca reper: cum as descrie un inceput?...l-as descrie ca fiind ceva straniu, ciudat, ceva necunoscut de mine, pe unde nu am mai fost, ce nu am mai trait. Si trec acum puntea care face legatura cu inca o intrebare: cum ma simt in fatza unui nou inceput? ... simt o anume teama imbracata in increderea ca la nivelul cel mai profund Tatal se va ingriji, simt adierea unui vant aromat cu aventura...o aventura de care nu am de ce sa ma tem, pentru ca Tatal meu tine ghidonul bicicletei, iar eu ma tin strans de El...si IL las sa pedaleze in maniera Lui: cand mai incet, cand mai repede; in acelasi timp ma simt frustrata, chiar enervata uneori, de noile imprejurari si imi repet mereu ca voi trece si peste stanjeneala si peste rusine si peste incomoditate - si in timp, intr-adevar, asa se intampla.

Ce as spune la un inceput? As spune: "Domnul e Pastorul meu; nu voi duce lipsa de nimic. El ma paste in pasuni verzi si ma duce la ape de odihna. Am incredere ca daca Tu m-ai adus la acest nou inceput, atunci il voi incepe cu Tine, prin taria Ta, prin rabdarea Ta, prin Tine, prin Duhul Tau. Si stiu de asemenea ca va trece aceasta perioda, iar inceputul va deveni o ampla desfasurare a actiunii. Stiu ca voi trece triumfator prin aceasta criza. Pentru ca orice schimbare aduce cu ea criza emotionala, intelectuala si poate chiar, si de ce nu?,spirituala. Multumesc ca esti cu mine si ma bucur ca sunt in planul Tau pentru mine acolo unde ma doresti Tu. Ajuta-ma sa Te pot onora acum si de acum inainte prin tot ce ma vei invata. Iti multumesc!"

Ce ştiu, ce sper, ce evit, ce aplic?
Stiu ca nu am de ce sa ma tem sau sa ma stresez, stiu ca El e Pastorul meu...minunat... :) ...ce sper? Sper ca El isi va face voia in mine si prin mine, sper ca ma voi lupta si ca voi da tot ce am mai bun, sper si cred ca voi reusi sa trec prin acest inceput. Evit tot ce imi amintesc ca e rau. "Fereste-te de tot ce se pare rau." Ma feresc sa nu raman fara Domnul meu singura in acest inceput, ma feresc sa nu imi pierd relatia si timpul cu El, apoi ma feresc sa nu cad in ispita: incerc sa ocolesc circumstantele sau persoanele care m-ar influenta si m -ar determina sa fac ce nu e placut, sfant si desavarsit inaintea Tatalui meu. Iar aici partea cea mai frumoasa: incerc sa aplic tot ce am invatat pana acum. In diferitele situatii, incerc sa traiesc si sa aplic principiile pe care le am in minte si in inima..asta e minunat! Si in acelasi timp foarte foarte curios...pentru ca vei constata cat de diferita esti fatza de ceilalti - iar aici ma refer la faptul ca esti Fiica Lui.

Un inceput e o ocazie in care sa experimentezi prezenta si dragostea lui Hristos ca niciunde altundeva, ca nicicand altcandva. E ca si cand te arunci in gol stiind ca El te-a impins din cuib...dar asta doar ca sa inveti sa zbori, cum nu ai visat niciodata!

Multa intelepciune si pricepere,
bunatate si credinciosie, asta iti doresc in al tau nou inceput!

Cu multa drag,
Ana-Maria >:D<,

Anonim spunea...

Cum as vedea inceputul? Caracterizat de trei factori (poate alaturat de ce scria Alin Cristea mai sus):
1. Viziune
2. Prioritati
3. Strategie
Din punctul meu de vedere inceputurile sunt in mare valva, dar ne molesim pe parcurs si avem nevoie de o revitalizare (in orice domeniu, nu numai cel spiritual). Ma bucur mult ca Domnul spune ca nu dispretuieste inceputurile slabe si acelasi lucru il vrea si de la noi (vezi Zaharia 4:10). Inceputurile sunt promitatoare, dar "mai bun sfarsitul unui lucru decat inceputul lui" (vezi Eclesiastul 7:9). Binecuvantari alese si multa intelepciune pentru inceputul oricarui lucru!

Anonim spunea...

Inceput intr-o relatie? Atunci l-as caracteriza ca minunat, neprevazut, magic, insa si cu ingrijorari (care trebuie aruncate asupra Lui) si cu nevoie de rabdare si blandete. :)

Inceput intr-un job? Pentru mine a fost ciudat, cu emotii, cu nestiinta, cu oameni noi si o viziune noua asupra lucrurilor.

Inceputuri in planuri, decizii, schimbari in viata, organizari noi? Atunci din nou vine entuziasmul, dorinta de a face totul bine de data asta, planificare amanuntita, forte noi, uitarea trecutului (ah, ce necesara e aceasta!). Cred ca la un inceput nou e bine sa ierti si sa uiti lucrurile pe care nu mai doresti sa le porti cu tine in suflet, si chiar sa te ierti pe tine. Eu am nevoie de ma iert de multe ori...si sa fiu iertata. Trecutul sa fie sters.

Si cred ca in orice inceput e importanta smerenia.Ff grea, dar importanta.
:)

Eliza spunea...

:)

Iata ca a venit si ziua cand trebuie sa scriu tema.
Va multumesc la toti pentru ca ati raspuns provocarii si rugamintii mele. Cei care ati raspuns sunteti asa de diferiti, ceea ce ma bucura foarte mult, pentru ca pot vedea mai multe perspective. Pot privi subiectul din mai multe unghiuri.

Inca o data va multumesc si va doresc inceputuri noi acelora care aveti nevoie de ele.

Intr-una din urmatoarele zile poate voi scrie si aici despre inceputurile mele- daca va fi cazul.

Nu uit si nu uitam, insa, ca Domnul tuturor inceputurilor hotaraste cand este vremea lor. Voia Lui sa se faca in toate inceputurile, continuarile si sfarsiturile din vietile noastre :)

Interesaţi de pagina de viaţă