septembrie 06, 2009

CI

Mi-a fost arătată această...carte de identitate, să o numesc, în seara aceasta. Am considerat că este prea frumos alcătuită, este a unui om preaiubit, a unui om ales şi merită să fie citită de mulţi, mai ales ca mulţi ne putem identifica, ne putem regăsi şi o putem prelua, la rândul nostru. Aşa să ne ajute Dumnezeu!Numele: Mă numesc “Copilul lui Dumnezeu”. Am primit acest nume când am fost înfiat... mi l-au înregistrat direct în Cartea Vieţii. Încerc să îl port cu demnitate.

Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl, să ne numim copii ai lui Dumnezeu!” Şi suntem...

Data naşterii: M-am născut de două ori. Ultima dată m-am născut pentru cer.

Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu.

Locul naşterii: Locul în care m-am născut şi-a lăsat puternic amprenta asupra mea. Prima dată m-am născut într-un loc mizer, numit fărădelege, numit păcat. Şi astăzi încă plătesc tribut faptului că m-am născut acolo. A doua oară m-am născut din Dumnezeu.

Iată că sunt născut în nelegiuire şi în păcat m-a zămislit mama mea… dar "Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, care, după îndurarea Sa cea mare , ne-a născut din nou, prin învierea lui Isus Hristos, la o nădejde vie şi la o moştenire nestricăcioasă şi neîntinată şi care nu se poate veşteji, păstrată în ceruri pentru noi.

Familia: Am un Tată grozav, e cel mai grozav Tată din Univers. Îl cheamă Dumnezeu. Şi mă iubeşte enorm. Am şi un frate mai mare. Are 33 de ani şi vreo câteva veşnicii. Ca orice frate mai mare, are tot timpul grijă de mine. Îmi place când oamenii spun că semănăm...

Căci pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a şi hotărât mai dinainte să fie asemenea chipului Fiului Său, pentru ca El să fie întai-născut dintre mai mulţi fraţi.”

Adresa: Am locuit câţiva ani pe Str. Pierzării. M-am mutat de acolo. Deocamdată nu am o locuinţă stabilă. Sunt străin şi călător.

În credinţă au murit mulţi eroi ai Scripturii, fără să fi căpătat lucrurile făgăduite: ci doar le-au văzut şi le-au urat de bine de departe, mărturisind că sunt străini şi călători pe pământ.”

Categoria socială: Am fost rob. Acum sunt fiu moştenitor… şi ce voi mai fi… nu mi s-a arătat încă.

Preaiubiţilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi, nu s-a arătat încă. Dar ştim că atunci când Se va arăta El, vom fi ca El ; pentru că Îl vom vedea aşa cum este… Şi , dacă suntem copii, suntem şi moştenitori: moştenitori ai lui Dumnezeu şi împreună, moştenitori cu Hristos.

Studiile: Studiez în Şcoala lui Isus : credinţa, nădejdea, dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor, smerenia şi altele. Multe discipline încă îmi dau mari bătăi de cap. Dar îmi place să cred că sunt un elev silitor. Mă straduiesc să fiu pregătit pentru marele examen.

Învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt blând şi smerit cu inima. Arată-mi Doamne, căile Tale şi învaţă-mă cărările Tale. Povăţuieşte-mă în adevărul Tău şi învaţă-mă...

Profesia: Am primit cea mai onorabilă slujbă dintre toate: aceea de a fi slujitorul tuturor. Încă încerc să mă deprind cu ea. Oricum, slujba aceasta se plăteşte foarte bine. Dar nu acum... Şi nu aici...

Ci oricare vrea sa fie mare între voi, să fie slujitorul vostru; şi oricare vrea să fie cel dintâi între voi, să fie robul tuturor.”

Antecedente penale: Da, am şi aşa ceva. Am comis o crimă. Mi-am ucis propriul eu. Pentru asta, am primit pedeapsa maximă: am fost condamnat la fericire eternă.

Am fost răstignit împreună cu Hristos şi trăiesc, dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit şi s-a dat pe Sine Însuşi pentru mine.

Proprietăţi: Sunt suficient de bogat, ca să nu mă îngrijorez pentru ziua de mâine. Iar când nu va mai fi un mâine, Cineva mi-a lăsat moştenire întregul cer.

Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra... Nu vă îngrijoraţi, deci, de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va ingrijora de ea însăşi.

Hobby-uri: Îmi place să călătoresc: Sunt în drum spre Patria Cerească. Îmi place şi să citesc: nu e nicio zi în viaţa mea fără Scriptură. Şi în general îmi place să-mi trăiesc viaţa din plin: o trăiesc pentru Dumnezeu.

Căci pentru mine a trăi este Hristos; căci dacă trăiesc, pentru Domnul trăiesc...

Situaţia actuală: Tot ce sunt acum, sunt prin harul Lui Dumnezeu şi harul Lui faţă de mine e nemăsurat...

Prin harul lui Dumnezeu sunt ce sunt. Şi harul Lui faţă de mine n-a fost zadarnic; ba încă am lucrat mai mult decât toţi: totuşi nu eu, ci harul lui Dumnezeu, care este în mine.

Data morţii: Încerc să mor în fiecare zi, faţă de mine însumi.

De aceea, să omorâm mădularele noastre care sunt pe pământ: curvia, necurăţia, patima, pofta rea şi lăcomia... şi să trăim în veacul de acum cu cumpătare, dreptate, evlavie, aşteptând fericita noastră nădejde şi arătarea slavei marelui nostru Dumnezeu şi mântuitor Isus Hristos.”

9 comentarii:

Anonim spunea...

Extraordinar de frumos scris. Mi- facut place sa citeste noua noastra identitate. Un sfat pe care il dau tuturor este sa nu ne uitam si sa nu ne pierdem indentitatea noastra. Ap Pavel spune la Efeseni 4 ca noi n-am invatat asa pe Cristos. Iar tot el la 2Corinteni spune ca suntem "o creatie noua" si avem o noua identitate. Un CV bine de tinut minte. Tine-o tot asa Eliza! Alese binecuvantari!

Eliza spunea...

Multumesc la fel, Bogdan. Sper ca nu s-a inteles ca eu am intocmit CV-ul...pentru ca nu eu. Am mentionat ca mi-a fost aratat si mie de catre cineva, gasit pe un profil de hi5 :) Nu se stie cine a scris, dar ii multumim si ii transmitem prin Duhul alese binecuvantari! :)

Anonim spunea...

Am inteles foarte bine ca nu esti tu autoarea. Dar eu tot iti doresc cele mai alese binecuvantari!

Anonim spunea...

"Încerc să mor în fiecare zi, faţă de mine însumi. " Impresionant. :-< Asta trebuie sa facem, asta vreau si eu sa fac, asta nu am facut, inca... decat rar.

Eliza spunea...

...si nu devine mai simplu cu fiecare moarte a mea insami...ci tot mai greu, caci se pierd suflari ale celor mai esentiale "must have"-uri de ieri, de altadata, de dinainte...
Dar inca sunt dovada harului lui Dumnezeu, port ADN-ul Iubirii, port pecetea care nu va mai da voie niciodata mortii sufletului meu sa ma afunde...Slava lui Dumnezeu pentru asta!

Iedidia spunea...

"Ca orice frate mai mare, are tot timpul grijă de mine. Îmi place când oamenii spun că semănăm..."
-----------------------------------
Spun oamenii despre noi semanam cu Domnul Isus?De fapt..semanam cu El?
Frumos,frumos..
Eliza, fii binecuvantata!

Marian Bejinariu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Marian Bejinariu spunea...

Ma bucur sa gasesc astfel de fiinte cu asemenea ganduri; de obicei, la biserica sunt mai mult batrani si asta ma punea putin in linia tristetii,dar acum zambesc:)

Eliza spunea...

Atunci sa ramana zambetul acolo cu tine :) Domnul bisericii nu tine cont de varste :)

Interesaţi de pagina de viaţă