februarie 04, 2012

Blestem


  • Femeii i-a zis: „Voi mări foarte mult suferinţa şi însărcinarea ta; cu durere vei naşte copii, şi dorinţele tale se vor ţine după bărbatul tău, iar el va stăpâni peste tine.” (Geneza 3:16)

Nu este prea plăcut auzul acestor cuvinte...Vai, dar cum ar putea fi când....e un blestem? 
Mă refer deocamdată numai la cea de-a doua parte a versetului, pe care o am în minte de azi dimineaţă. 
Ca şi când Duhul mi-ar fi şoptit: Nu mai bombăni în mintea ta şi nu te mai lamenta, căci a fost scris. Maktub. Şi cu asta, nu ai decât să ai dorinţe care să îi placă şi lui. 
Mie îmi vine să traduc, deşi sună foarte dur şi extrem, dar îmi pare un foarte apropiat "vei fi la cheremul lui". 
Că tot vorbeam zilele trecute despre dependenţă....

Dacă cineva mă contrazice, aş fi curioasă ce are de spus....

Un comentariu:

drobul de sare spunea...

...si dorintele tale se vor tinea dupa barbatul tau...

Este adevarat, citind doar aceasta fraza ar putea avea sensul de "la cheremul lui" dar daca ne uitam in contextul acestui verset vom gasi o fraza asemanatoare care ne va ajuta sa intelegem mai usor fraza propusa de tine.

Tot in Geneza in cap 4 versetul 7 gasim fraza de mai sus "...dorinta lui [pacatului] se tine dupa tine..."

In Geneza 3:16 se spune ca barbatul va stapani peste femeie iar in versetul 4:7 i se spune lui Cain sa stapaneasca pacatul pentru ca acesta doreste sa stapaneasca, acesta [pacatul] doreste sa preia controlul sa conduca.

Din cauza caderii si a blestemului de care ai amintit si tu, femeia are tendinta pacatoasa de a nu se supune de a conduce lucrurile si de a stapani peste barbat. Aceste tendinte sau dorinte au aparut datorita caderii in pacat. Sa nu te astepti ca aceste dorinte sa dispara, se vor tine de tine si prin urmare de familia ta toata viata pentru ca inca ai o fire [carne] pacatoasa. Pacatul stim foarte bine ca este exact opusul voii lui Dumnezeu iar daca Dumnezeu a lasat ca barbatul sa fie cap si preot in familia lui, tendinta femeii o sa fie mereu de a lua locul barbatului. De aceea dorintele tale care se vor tinea dupa barbatul tau se refera la niste dorinte pacatoase care doresc sa stapaneasca.

Acum nici barbatii nu sunt mai prejos, si ei sunt afectati de cadere in mod egal. Barbatii au tendinta pacatoasa de a nu fi RESPONSABILI de a nu fi capi si preoti in familiile lor, ei trebuie sa fie dar de cate ori nu se intampla ca barbatii sa stea la jocuri video, meciuri (si nu ca aceste lucruri ar fi rele) iar familiile lor sa nu fie ingrijite nici material nici spiritual.

Daca nu vom lua seama la tendintele noastre pacatoase si ca barbati si ca femei vom avea reteta perfecta pentru o casnicie groaznica - o familie in care femeia stapaneste iar barbatul este iresponsabil. cand lucrul acesta se intampla, copiii rezultati din aceasta casnicie vor creste cu probleme foarte mari, fetele se vor purta ca niste baieti pentru ca asta au vazut la mama lor iar baietii vor fi niste mamosi tantalai si iresponsabili pentru ca asta au vazut la tatal lor.

Mult HAR si PACE! :)

Interesaţi de pagina de viaţă